Evergreen Residence

Evergreen Residence

North Vancouver, British Columbia

Completed at McFarlane Green Biggar Architecture + Design

2010-2011

A couple with two children requested an extensive renovation to their 1956 home that would allow them to make better use of the lower floor, partially embedded in the sloping grade. With a strategic cut from the upper floor plate which opens the corner of the home entirely towards the nearby stand of trees, the lower floor becomes dramatically engaged with the activities above. Services and storage are built into modular elements which work, in place of walls, to divide the upper level of the home into different programmatic areas without disrupting the spatial flow of circulation or view. Following my departure from MGB, the project underwent a cost assessment and some revisions were made to the design.

Credits

Michael Green was the project principal. Tracey MacTavish, associate, provided guidance throughout the project. Additional drawings were done by Leigh Merrigan. Model collaboration from Kevin Kong. The construction phase was supervised by Lydia Robinson. The project was built by Kindred Construction.

Evergreen Residence Evergreen Residence Evergreen Residence Evergreen Residence Evergreen Residence Evergreen Residence Evergreen Residence Evergreen Residence